En e-faktura eller elektronisk faktura er, som de fleste kanskje allerede vet, en betegnelse for regninger som sendes på elektronisk vis, gjennom e-post eller på en annen måte, for eksempel direkte til nettbanken din. Den skiller seg fra det som kaltes en nettfaktura elldownload (42)er online faktura ved at den ikke sendes ut som for eksempel en skrivebeskyttet PDF, men heller utarbeides i et eget format som for eksempel OIOXML, eller enda mer vanlig nå for tiden, OIOUBL. En viktig type e-faktura som er i skuddet i dag er en EAN-faktura som alltid må inneholde et EAN-nummer eller kode. Dette er ikke tilfelle med andre typer e-faktura, som generelt er laget slik at de skal kunne leses automatisk av en bank eller av økonomisystemet i en bedrift, organisasjon eller offentlig instans.

Hvordan man gjør det med e-faktura varierer nødvendigvis med organisasjonens kompetanse og kapasitet. Noen bedrifter har et eget økonomisystem som både kan generere og sende e-faktura. Andre har anskaffet et særskilt program for utsendelsesdelen, det vil si at man da kan generere, men ikke sende, egne e-faktura. Dersom man ikke har noen form for eget økonomisystem, kan man for eksempel bruke en løsning fra det offentlige, eller man kan betale for å få noen andre til å sende ut faktura i enten elektronisk format eller på papir. Den siste løsningen er sant å si lite attraktiv for en moderne bedrift i dagens økonomi, og gir et dårlig inntrykk.

Ved hjelp av Heko Elektronikk kan du enkelt tilpasse et system for e-faktura inn i ditt eget økonomi- eller forretningssystem. Det gjøres ved å integrere programvaren Logiq sammen med StreamServe, selvfølgelig med nøye utvalgte koblinger og formater valgt ut av dyktige fagfolk i samråd med de som i hovedsak skal benytte seg av systemene. Dette systemet vil enkelt kunne konvertere fakturaen til ethvert format som kunden etterspør.